Wijnkoperij Floractive,
Official Ambassador/Partner Viña Casa Silva

Exclusief verkrijgbaar bij Ambassadeurs/Partners

Casa Silva wordt in Nederland exclusief verkocht door een landelijk netwerk van Ambassadeurs/Partners. Zij delen hun kennis en ervaring en zetten het merk Casa Silva samen op de Nederlandse wijnkaart. U als horeca ondernemer deelt dus mee in een stukje exclusiviteit!

Meest succesvolle en onderscheiden wijnhuis

Met de 5e generatie Silva aan het roer is Casa Silva na ruim 100 jaar uitgegroeid tot het meest bekroonde wijnhuis van Chili. Enkele hoogtepunten in de vele onderscheidingen van de afgelopen jaren zijn: “beste Zuid-Amerikaanse wijnproducent in 2000 en 2010”, “beste Chileense wijnhuis van 2013 (een uitverkiezing door alle Chileense collega’s wijnproducenten en dus een hele prestigieuze uitverkiezing!)”, “beste Chileense wijnproducent van 2015, zowel nationaal als internationaal”.

Al meer dan 100 jaar 100% duurzaam

Casa Silva telt 5 estates; Angostura, Los Lingues, Lolol, Paradones en Lago Ranco met in totaal ruim1000 hectare “100% certified sustainable (gecertificeerd duurzaam)” druivenaanplant. Respect voor mens, dier, natuur en milieu is voor de Silva family al meer dan 100 jaar “a way of living”.

De beste Carmenère wijnen

De Carmenère druif is het parade paardje van de Chileense wijnindustrie. De (internationaal) vermaarde Casa Silva Microterroir Carmenère is een icon wijn waarvoor jarenlang veel (wetenschappelijk) onderzoek werd gedaan, deels in samenwerking met de universiteit van Talca en de landbouwuniversiteit van Santiago. Casa Silva staat bekend om de productie van de beste Carmenère wijnen in verschillende prijsklassen!

Pioniers

Geen enkele winery in Chili doet zoveel baanbrekend onderzoek als Casa Silva. Even indrukwekkend is het feit dat men de resultaten deelt met collega wijnproducenten om zo de bedrijfstak als geheel sterker te maken. In navolging van deze onderzoeken introduceerde Casa Silva als eerste Chileense wijnhuis Cool Coast wijnen uit Paradones (aan de Stille Oceaan). Deze Chileense Cool Coast wijnen genieten veel internationale bekendheid.

Het Lago Ranco project aan het Ranco meer, 850 km ten zuiden van San Fernando, is de zuidelijkste wijngaard van Chili. Casa Silva heeft daar in 2008 op 12 hectare Chardonnay, Pinot Noir en Sauvignon Blanc aangeplant voor de productie van uiterst frisse en verfijnde “stille” wijnen maar vooral ook druiven voor de productie van mousserende wijnen.

Wilt u ook ontdekken waarom veel collega’s u zijn voorgegaan door te kiezen voor Wijnkoperij Floractive of heeft u andere vragen? Na ontvangst van uw bericht met gegevens hieronder nemen wij vrijblijvend contact met u op!

    Uw naam*

    Uw e-mailadres*

    Uw telefoonnummer*