Dag 3 Casa Silva Ambassadeursreis 2016

//Dag 3 Casa Silva Ambassadeursreis 2016

Dag 3 Casa Silva Ambassadeursreis 2016

Dag 3 begint met een ontbijtje. Daarna een relatief kort ritje van zo’n 30 km richting het Paradones Estate. Met het aantal km daalt ook de temperatuur gestaag. Paradones is een relatief klein estate, 120 hectare groot, op 8 km van de kust. De temperatuur wordt voor een groot deel bepaald door frisse ziltige zeewind uit de Pacific (Stille Oceaan). Er is nooit nachtvorst en overdag wordt het er nooit warmer dan 24-25 °C. In 2003 waren de Silva’s pioniers met de aanplant van druiven in Paradones voor Cool Coast wijnen uit Chili. De Casa Silva Cool Coast Sauvignon Blanc en Cool Coast Pinot Noir genieten inmiddels internationale bekendheid. De frisheid en mineraliteit zorgen voor een geweldige finesse. Er is ook Syrah en Chardonnay aangeplant maar vooral het rijpen van Syrah is een uitdaging. Toch behoort de Cool Coast Syrah tot mijn favoriete Casa Silva wijnen. Elegant, fruitig, fris en mineraal met subtiele houttonen. Heel anders dan de veel rijkere, vollere en jammie stijlen van Los Lingues en Lolol. Na het bezoek aan Paradones reden we door naar Punta de Lobos, een van de beroemdste (board) surfing locaties ter wereld en naar Pichilemu voor de lunch bij een Nederlandse Chileen. Het plaatsje is zeg maar het Zandvoort van Chili. Na de lunch terug naar San Fernando voor een proeverij witte wijnen in de tasting room, een afsluitend diner in het clubhuis met daaraan voorafgaand een demonstratie polo en een laatste nacht in het Casa Silva hotel. Het was leuk dat ook Mario Pablo Silva aanschoof bij het diner. Morgen vliegen we de Andes over met een korte vlucht richting Mendoza voor ons bezoek aan Bodega Sottano.

By |2016-04-26T11:51:23+00:00maart 31st, 2016|Wijnhuizen|0 Comments

About the Author:

Ron Davids heeft als eigenaar van Wijnkoperij Floractive niet alleen een passie voor wijn, het schrijven van stukjes over zijn wijnpassie en deze te delen met geïnteresseerden doet hij ook graag. Zijn verhalen en belevenissen zijn te lezen op deze wijnblog en op Facebook.