Topografie
Château Miraval is gelegen in de Franse gemeente Brignoles, ongeveer 40 km ten oosten van Aix-en-Provence. Het château is omgeven door 400 hectare landerijen met bossen, olijfgaarden en waterlopen, waarvan 30-60 hectare gebruikt wordt als wijngaard. Brad Pitt en Angelina Jolie kochten het château voor (naar men zegt…) 60 miljoen Amerikaanse dollars, na een leaseperiode van 3 jaar.

Historie
Château Miraval kent een rijke geschiedenis. Zo verbleef Thomas van Aquino, een Italiaanse filosoof en theoloog, die in de Middeleeuwen (rond 1252) één van de invloedrijkste personen was op het gebied van theologie en wijsbegeerte, er toen hij op reis was. Ook was het jarenlang in bezit van de Italiaanse familie Orsini, een invloedrijke familie die menig Paus heeft geleverd. Aan het begin van de twintigste eeuw was het château eigendom van uitvinder Joseph Lambot. De naam zegt velen misschien niks, maar hij heeft toch wel iets belangrijks uitgevonden, namelijk het gewapend beton. Ook Jacques Loussier, gepassioneerd wijnliefhebber en bekende jazzpianist heeft het château in eigendom gehad. Jacques Loussier bouwde er Studio Miraval, waar beroemde musici als Pink Floyd (zij namen hier The Wall op…), Sting, Sade en The Cranberries hun platen opnamen.

Samenwerking met Château de Beaucastel
Brad Pitt en Angelina Jolie hebben de krachten gebundeld met de Perrin familie van het beroemde Château de Beaucastel om wijn te produceren van hun Château Miraval. Ze hebben de familie Perrin de verantwoording gegeven voor zowel het maken van de wijn als voor de distributie.

Wij voeren 3 wijnen van Château Miraval

Miraval Côtes de Provence Rosé
Rosé op basis van Cinsault, Grenache, Syrah en Rolle (Vermentino). Prachtige lichtroze kleur met zachte, glanzende reflecties. Delicate aroma’s van citrus, rode vruchten en witte bloemen. Uiterst elegant en knisperend fris van smaak met een minerale ondertoon. Evenwichtig met een mooie ziltige spanning en veel lengte in de afdronk.

Miraval Blanc Coteaux Varois en Provence
Deze witte Miraval met een vleugje houtrijping wordt gemaakt van 95% Rolle (Vermentino) en 5% Grenache Blanc. Zeer elegante wijn die alles heeft wat een frisse minerale wijn in zich hoort te hebben. Aroma’s vol tonen van witte bloemen en fris, kruidig fruit (schillen van citrusvruchten). De smaak is fris en harmonieus met een mooie minerale spanning en een subtiele ziltigheid in de afdronk.

Miraval Blanc Côtes de Provence
Deze houtgerijpte variant wordt gemaakt op basis van 100% Rolle (Vermentino). Mooie lichtgele kleur. Fris, pittig doch elegant. De geur is heerlijk en complex met florale aroma’s en tonen van wit fruit en zoete specerijen, ondersteund door een rokerige mineraliteit.

Zeer evenwichtig en harmonieus in de mond, rijk en fris met een smakelijk elegante afdronk.